Consult plantaardige voeding

Veel Nederlanders leiden aan nutriëntenarmoede. Het betekent dat we niet de juiste voedingswaarde binnenkrijgen met wat we eten en drinken. Vooral groenten- en fruitconsumptie, maar ook peulvruchten worden minimaal geconsumeerd. Ondertussen lijdt een kwart van de Nederlanders aan spijsverteringsproblemen. En juist daar huist jouw microbioom, ook wel het tweede brein genoemd. Een goede balans in dat spijsverteringsstelsel is essentieel voor een goed functionerend immuunsysteem.

Steeds meer artsen claimen dat een meer plantaardig, gevarieerd en vezelrijk dieet essentieel is voor een gezonde darmflora, maar ook chronische ontsteking remt en schade aan hart en hersenen voorkomt. Mensen die plantaardig eten hebben bovendien minder vaak overgewicht (waar meer dan 50% van de Europeanen aan lijdt) of obesitas.

Op dit moment eten Nederlanders 40% plantaardig. De kunst is om stappen te zetten naar een meer plantaardige voeding, zowel voor je eigen gezondheid als voor dier en planeet. Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en behoeften zou het mooi zijn als de mens minimaal tussen de 60 en 80% plantaardig eet. 

Het mooie is dat je zoveel preventief kunt doen om jezelf vitaal te voelen en gezond te zijn! En dat hoeft echt niet duur te zijn. Ik help jou graag om meer plantaardig op je menu te krijgen! Kernwoorden: het is LEKKER én MAKKELIJK én GEZOND en ook nog eens goed voor dier en planeet!

 

Waar ligt de grootste uitdaging? Nog geen 20% van de volwassenen krijgt de benodigde minimale hoeveelheid van 250 gram groenten binnen. De eerste stap is dus meer groente eten bij de maaltijden, maar ook fruit en andere vezelrijke producten zijn nodig voor een goede gezondheid. Weten hoe je makkelijk meer groenten in je maaltijden kunt verwerken? 

Menukaart consult

Wat gaan we doen tijdens een consult?

De vragen die we tegenkomen op de weg naar een (meer) plantaardig dieet zijn heel divers. De een wil kooktips, de ander wil precies weten hoe je alle micronutriënten binnenkrijgt met een veganistisch patroon, een derde wil van flexitariër naar vegetariër en zoekt naar manieren om dit ook aan de rest van het huishouden te ‘verkopen’. Zo is er een facultatieve menukaart ontstaan waaruit je kunt kiezen:

1. Alle micronutriënten op een rij: wat heb je op een dag nodig aan vitamines en mineralen en hoe realiseer je dat met een veganistisch of vegetarisch voedingspatroon voor jou en je huisgenoten.

2. Workshop op maat: samen met voedingswetenschapper en leefstijlcoach Lisette de Jong geef ik workshops aan organisaties, vriendengroepen, bedrijven die graag samen willen onderzoeken hoe het anders kan. We onderzoeken bijvoorbeeld de bedrijfskantine, we ontdekken samen plantaardige recepten of geven een soeples, geheel naar jullie wens. 

3. Interventieprogramma: wil je coldblue naar een hele nieuwe leefstijl die plantaardig voedsel op 1 zet, dan is dit programma voor jou (en je gezin). 

 

4. Supermarktsafari: samen gaan we een bezoek brengen aan jouw favoriete winkels (ook online) en kijken we naar labels van alternatieven en ontdekken we wat bij jou past.

5. Susan deelt 10 makkelijke en voedzame veganistische recepten die passen in een gezond voedingspatroon. Deze 10 recepten kan je oneindig variëren en specificeren naar jouw wensen.

6. Plantaardig op budget: hoe kan je met weinig geld lekker en gezond eten?

Dit is slechts een greep uit de menukaart. Natuurlijk kan je ook komen met een hele andere vraag of verzoek. 

Wil jij dat ook? Kom, laten we samen op pad naar positieve gezondheid.

Maak nu een afspraak.

Hoe?

Een voedingsconsult bestaat voornamelijk uit advies dat ik geef naar aanleiding van jouw vragen. Overgaan naar een andere leefstijl vereist tegelijkertijd een gedragsverandering. En dat kan nog best even lastig zijn.

Coaching zit daarom automatisch ook bij een consult. Hoe ga jij de stappen nemen die passen bij jouw wensen? Ik ben er als coach om jou aan het denken te zetten en die stappen ook echt te nemen. We starten bij de levenskwaliteit van nu. En we staan stil bij hoe jouw leven eruitziet als je jouw plantaardige voedingspatroon hebt bereikt. 

De ervaring leert dat er een domino-effect ontstaat als je die eerste stap eenmaal genomen hebt. Een mooi gevolg is bovendien dat als je je eigen welzijn en geluk op een hoger niveau brengt ook direct een positieve invloed hebt op de mensen om je heen.

Ik ben een coach die intuïtief, met optimisme en enthousiasme, soms direct maar altijd empathisch jou kan inspireren en triggeren zelf de passende stappen te zetten. Samen voor een gezonde toekomst waarin iedereen kan bloeien!