Kindercoaching

Wij zijn de natuur, onderdeel van de natuur en zéker kinderen hebben verbinding met die natuur echt nodig voor hun ontwikkeling. Voor rust in het hoofd, dat vooropgesteld, maar ook voor inspiratie, voor verwondering, voor beweging, voor lessen die we nergens anders beter kunnen vinden dan in de natuur.

Een kind kan nog zo dwars, boos, doodmoe of verdrietig zijn, in de natuur kan je dat allemaal weer loslaten en maakt verkramping ruim plaats voor ontspanning. De natuur is groots en meeslepend, soms lelijk en soms adembenemend mooi waardoor al het andere even wordt vergeten of juist in perspectief kan worden gezet.

Weer of geen weer, met kinderen de bossen in gaan, het strand over rennen of een park verkennen, het lucht op, het geeft ruimte, het relativeert. Dáárom is natuurcoaching ook voor kinderen optimaal. De kinderen rusten door het buitenzijn en ordenen van gedachten juist uit en gaan met energie en optimisme weer naar huis.

Ik wil met iedereen delen hoe helend tijd spenderen in de natuur is en hoe belangrijk het is dat je dat als kind als jong meekrijgt. Niet alleen voor je eigen welzijn, maar ook voor het welzijn van anderen die automatisch jouw rust voelen. Wat je als kind al jong waardeert, zal je bovendien later ook een warme plek geven.

Met verschillende activiteiten laat ik kinderen spelenderwijs ontdekken hoe fijn het in alle seizoen in de natuur is. We laten achter wat we niet meer bij ons willen dragen. Zo ervaart een kind vrijheid die het nodig heeft om ruimte te bieden aan positieve ontwikkeling en gezondheid.

Hoe werkt kindercoaching bij Sunny Road?

We starten met een intake inclusief ouder of verzorger waarin we bespreken wat de vraagstukken zijn.

In gemiddeld 6 sessies van 45 minuten komt aan bod wat het kind zelf opbrengt maar ook hetgeen in de intake is besproken. We starten binnen maar gaan ook naar buiten waar de echte ontdekkingen en inzichten ontstaan. Afhankelijk van de leeftijd gebruiken we verschillende methodes om veranderingsprocessen bij het kind ‘aan te zetten’.

Na 6 sessies spreken we met het kind en de ouder of verzorger over de opgedane inzichten en de afgesproken stappen. De deur staat altijd open voor vervolgsessies.