Scholen

Sunny Road geeft verschillende workshops op basisscholen. Deze kunnen op maat worden gemaakt en passend bij de leeftijdsgroep. De jeugd heeft de toekomst en zoals ze zeggen: jong geleerd is oud gedaan. Nu is de tijd om kinderen te laten zien en vooral te laten ervaren hoe lekker en leuk gezond en groen leven is.

Susan verzorgt workshops met uiteenlopende thema’s en vaak samen met een collega. Hieronder een aantal voorbeelden:

  1. Smaakfeest: verschillende workshops met als doel kinderen kennis te laten maken met wereldsmaken. De opdrachten die erbij horen zijn afgestemd op de groep, maar kunnen ook groepsoverschrijdend en schoolbreed worden uitgevoerd. Alle zintuigen komen op scherp te staan en passend binnen het schoolprogramma of het IPC-thema komen verschillende leerdoelen aan bod.
  2. Waterwereld: water is van levensbelang en water is lekker, dat zijn de twee belangrijkste boodschappen in deze workshop. We laten zien hoe de waterkringloop werkt, we vergelijken water met suikerhoudende dranken en zorgen dat kinderen na de workshop water met andere ogen bekijken, leren waarderen en het liefste ook een beetje zuinig op zijn.
  3. FF rust: met yoga en meditatie speciaal voor kinderen laten we zien wat teveel spanning met een lijf doet, hoe je ontspanning kan bereiken en welke manieren je kan gebruiken om echte ontspanning te vinden.
  4. Soeplessen: in een serie soeplessen gaan we samen met de bovenbouw de lekkerste groentensoepen maken in een serie van 6 keer. Met veel informatie over de groenten en enthousiasme over de smaak delen de bovenbouwers na iedere soeples de soep uit aan (een deel van) de rest van de school. Eet smakelijk!
  5. Bonenbende: wat is een peulvrucht? Waarom zijn ze zo gezond? Welke soorten zijn er? Wat kan je ermee maken? Hoe proeven ze? Ontdek de wereld van de peulvruchten. Je zult ze gegarandeerd voor altijd anders bekijken!

De workshop kost 90,- euro exclusief vervoerskosten en duurt plusminus een uur per groep.