Coaching voor positieve gezondheid

Gezondheid gaat over veerkracht, over een kwalitatief goed leven leiden. Naast je fysiek sterk voelen hoort daar ook mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven en sociale binding bij. Machteld Huber, de grondlegger van het concept positieve gezondheid, laat zien dat er een veel bredere kijk nodig is op gezondheid.

Mensen staan niet gelijk aan de aandoening waar ze aan lijden. Tijdens de coaching gaat dan ook niet alle aandacht uit naar klachten en gezondheidsproblemen, maar we kijken naar het complete plaatje. Wat maakt jouw leven betekenisvol? Wat zou je het liefste willen veranderen? Waar en van wie word jij blij?

Het uitgangspunt is jouw bron van veerkracht!

Stap voor stap gaan we op zoek naar jouw drijfveren, mogelijkheden en ambities. Samen formuleren we in de bossen in omgeving Zeist of op locatie de leefstijldoelen die jouw kwaliteit van leven kunnen verhogen, van betere slaap, passende voeding, duurzame beweging, stressmanagement tot aan efficiënte ontspanning en zingeving.

Natuurcoaching

In het Sunny Road coachingsprogramma speelt de natuur een belangrijke rol. De natuur brengt rust en ruimte om net een laagje dieper te gaan. De natuur werkt direct stressverlagend en ontspannend waardoor gedachten en gevoelens ook vrijer en sneller op een positieve manier ter sprake komen.

Lopend in de bossen hoef je niet te praten naar elkaar maar meer mét elkaar, het samen in de koets idee. Het naast elkaar lopen op één lijn in één gezamenlijke richting, in verbinding met het groen om je heen, geeft letterlijk ruimte, rust en veerkracht.

De natuur slurpt de energie op die je zelf niet meer wilt vasthouden. Het maakt een wereld van verschil in de positiviteit die naar boven komt en de acties die worden geformuleerd.
In de natuur verandert alles constant en dat is hoe het leven ook werkt. Ieder seizoen in je leven geeft mooie dingen en ook een stukje lelijkheid, en dat mag er beiden zijn. Ruimte geven voor emotie, daarvoor biedt de natuur in al haar grootsheid de beste remedie.

En niet onbelangrijk, je hebt de beweging meteen binnen.

 

Wil jij dat ook? Kom, laten we samen op pad naar positieve gezondheid.

Maak nu een afspraak.

Hoe?

Leefstijlcoaching is maatwerk. Tot positieve gezondheid komen betekent dat we laag voor laag, net als een ui die gepeld moet worden om bij de kern te komen, aan de slag gaan.

De antwoorden zijn er, alleen de juiste vragen nog niet. Ik ben er als coach om jou aan het denken te zetten en die stappen te nemen die bij jou passen. We starten bij de levenskwaliteit van nu. We staan stil bij hoe jouw leven eruitziet als je jouw ‘droom’-leefstijl hebt bereikt. Samen ontrafelen we de stappen die hierbij passen. Iedere stap er 1 is op jouw weg naar een zonnig levenspad. De ervaring leert dat er een domino-effect ontstaat als je die eerste stap eenmaal genomen hebt. Een mooi gevolg is bovendien dat als je je eigen welzijn en geluk op een hoger niveau brengt ook direct een positieve invloed hebt op de mensen om je heen.

 Ik ben een coach die intuïtief, met optimisme en enthousiasme, soms direct maar altijd empathisch jou kan inspireren en triggeren zelf de passende stappen te zetten. Mensen doorzien en écht begrijpen op alle niveaus en fases in het leven is mijn kunst.

Iedere uitdaging ga ik met alle liefde en positieve aandacht aan, met een blik op een gezonde toekomst waarin iedereen kan bloeien.